Favoritos a Entrelectores

lunes, 22 de noviembre de 2010

El seguiment del debat pel Twitter

Tots aquells interessats en política i que segueixin els ets i uts de la campanya electoral sabreu que ahir a la nit es va celebrar un debat amb els 6 presidenciables amb representació parlamentària. El debat en si no va ser pas gaire divertit, perquè negar-ho, encara que hi va haver algun moment de genocidi lingüístic com quan l’ actual President de la Generalitat parlava del “pol opost”. Cuní el va presentar i dirigir amb diligència però no va poder evitar algun moments de guirigall en els temes més calents com el lingüístic i el sobiranista.

Tot i així, jo m’ ho vaig passar molt bé, però tampoc és que estigués gaire pendent del debat. Era a twitter seguint el hastag #e10, on es concentraven totes les opinions sobre el debat (així es deia el programa, e10). En aquest hashtag o tema de twitter s’ hi concentraven les piulades tant d’ aquells que volien informar com els que volien ironitzar sobre el debat. El resultat: El Diumenge dia 21 de Novembre aquest hashtag va suposar un 0,14% dels tràfic mundial, esdevenint el tema més comentat a tot Espanya durant aquella franja horària.


No sé quines són les habilitats que ha de tenir un ésser humà per seguir tant el debat com els comentaris al twitter a la vegada, o inclús si aquestes habilitats estan a l’ abast d’algun ésser viu de l’ univers. Jo no sóc un d’ ells, així que es va fer el què es va poder. Conteu que per cada 15 segons apareixien uns 20 tweets nous. No ens enganyem, al #e10 s' hi comentaven tot tipus de banalitzacions i frivolitats, molt entretingudes, això si. En canvi, la informació només treia el cap de tant en tant.

Vivim en un país d’ opinadors compulsius i ara més que mai la tecnologia permet fer-ho en xarxa i en temps real. Un clar exemple de que, quan els catalans ens posem d’ acord i anem tots a una, tenim molt de ressò.

Ah i demà, cara a cara entre Mas i Montilla. Jo ja sé on seré.

Edito 23 de Novembre a les 16:30: Al final sembla ser que no hi haurà cara a cara :(

1 comentario:

  1. Hola, molt bé tota la inforamció sobre Twitter.

    Al blog li manca la signatura, el nom, del seu autor.

    ResponderEliminar