Favoritos a Entrelectores

martes, 7 de diciembre de 2010

Aquest avió ja s' ha enlairat


Controladors aeris. De ben segur aquestes dues paraules et sonen ben diferent ara que si les haguessis llegit fa uns dies. Aquells personatges amb qui pensaves només just quan s’ enlairava l’ avió. Confiaves que haguessin dormit bé i s’ haguessin pres una bona tassa de cafè. Confiaves també en que fossin bons professionals, és clar. Però que en penses d’ ells ara?  

També són aquell col·lectiu de treballadors que durant l’ estiu passat ja van amenaçar amb seriositat a través dels seu sindicat (USCA) que farien vaga a l’ Agost. Al final, ho van deixar córrer i molts ciutadans, afamats de vacances, van respirar alleujats. En aquell cas els controladors es queixaven dels marejadors torns que obligaven a molts treballadors a la baixa, mentre que la companyia AENA sostenia que aquestes baixes representaven una mena de vaga encoberta.

 Tot i així, era el primera prova tangible del malestar d’ aquest col·lectiu de treballadors. Un gest que, pel que sembla, va resultar massa fugisser. De nou, han passat a l’ acció. Finalment han tirat la casa (o l’ avió) per la finestra i el primer dia del Pont de Desembre no han anat a treballar. 


En aquesta nova i desafortunada acció dels controladors, Alfredo Pérez Rubalcaba - qui últimament monopolitza la imatge del govern Zapatero – no va tenir cap mena de mirament en demanar caps. I al final va declarar l’ estat d’ alarma. Per primer cop en democràcia. De pel·lícula.  
 S’ ha fet palès que aquesta vaga a cop d' absència ha tingut conseqüències nefastes pels controladors. Conseqüències que al embarcar-se en aquesta aventura, potser no van considerar. . La opinió pública s’ ha bolcat completament en contra d’ ells i s’ ha apuntat ràpidament al linxament feroç del govern. Tal faràs, tal trobaràs. Però  aquí ens hi hem d' aturar un moment. Perquè, on queda l’ anterior negociació (la de l’ estiu) dins la memòria col·lectiva? Tenint en compte que AENA està en procés de privatització i que encara és gestionada pel govern, perquè no es va resoldre la situació arrel de l’ anterior amenaça de vaga i posterior negociació?

Crec que hauríem de demanar més responsabilitat al Govern de Zapatero en la que és una de les seves pitjors actuacions, no resoldre el conflicte amb aquest col·lectiu. Clar i català.

Aconseguiran els controladors netejar la seva reputació? O potser aquest avió ja s' ha enlairat? 
Evidentment el gest dels controladors és condemnable, han anat massa enllà, però tampoc seria just treure conclusions sense abans conèixer les seves demandes i la seva situació.

Recomano una parell de blogs on es pot trobar la informació:




No hay comentarios:

Publicar un comentario